Śledź Matjas

100 g
18zł

z piklowanymi burakami, marynowaną szalotką, cytrynowym crème fraiche i pumperniklem

(Matjes-Hering mit eingelegten rote Beete, marinierte Schalotte, Zitronen-Crème fraiche und Pumpernickel)

Tatar z wołowiny

150 g
24zł

z ogórkiem konserwowym, kaparami i cebulką

(Rindertatar mit Essig-Gurke, Kapern und Zwiebel)

Plastry pieczonego mostka wołowego

100 g
17zł

podane z sosem béarnaise i z frytkami z batatów

(Gebratene Rinderbrust-Scheiben mit Barnasie-Sauce und frittierte Süβkartoffeln)

Domowy rosół z kury zagrodowej

300 ml
12zł

z makaronem domowym

(Hausgemachte Hühnersuppe aus freilaufenden Hühnern und hausgemachten Nudeln)

Zupa krem

300 ml
16zł

z pieczonych pomidorów i papryki podany z drobiowymi pulpecikami

(Tomatencremsuppe aus gebratenen Tomaten und Paprika mit Hühnerfleisch-Knödel)

Lekko pikantna zupa rybna z dorsza

300 ml
18zł

(Leicht pikante Fischsuppe (Dorsch))

Pierś z kurczaka „sous vide”

250 g
32 zł

faszerowana szpinakiem i gorgonzolą podane z karmelizowanymi warzywami

(Mit Spinat und Gorgonzola gefüllte Hühnerbrust sous vide mit karamelisiertem Gemüse)

Stek schabowy z kością

250 g
36 zł

podany ze smażonymi na maśle ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw

(Schweinekotelett am Knochen mit in Butter gebratenen Kartoffeln und frischen Salat)

Polędwiczki wieprzowe „sous vide”

250 g
42 zł

w sosie z podgrzybkami podane z ziemniakami purée i świeżymi warzywami

(Schweinefilet sous vide in Maronenpilzsauce mit Kartoffelpurée und frischem Gemüse)

Stek z antrykotu z młodej jałówki

220 g
54 zł

podany z frytkami stekowymi i karmelizowanymi warzywami

(Entrecôte-Steak aus der Färse mit Kartoffelspalten und karamelisiertem Gemüse)

Filet z dorsza

220 g
36 zł

podany ze smażonymi ziemniakami i sałatką ze świeżymi warzywami

(Dorschfilet mit bratkartoffeln mit frishem Gemuse)

Filet z łososia

180 g
39 zł

podany z rozmarynowymi ziemniakami, sosem z rukoli i karmelizowanymi warzywami

(Lachsfilet mit Rosmarin-Kartoffeln, Rucola-Sauce und Gemüse)

Ryba z patelni

250 g
39 zł

podana z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw

(Fisch aus der Pfanne mit Pommes und frischem Salat)

Tarta alzacka

34 zł

z creme fraiche, krewetkami i rukolą

(Flammkuchen mit Creme fraiche, Garnelen und Rucola)

Tarta alzacka

18 zł

z bazyliowym creme fraiche i zielonymi warzywami

(Flammkuchen mit Basilikum-Creme fraiche und Grüngemüse)

Pierogi z mięsem z dzika

7 szt
30 zł

podane z sosem śmietanowym i żurawiną

(Pirogen gefüllt mit Wildbrät mit Sahnensoβe und Moosbeeren)

Sałatka z grillowaną kaczką

26 zł

podana z karmelizowanymi orzechami włoskimi, malinowym vinaigrette i marynowanymi figami

(Enten-Salat (gegrillte Ente) mit karamelisierten Walnüssen, Himbeeren-Vinaigrette und marinierten Feigen)

Sałatka Cezar

24 zł

z grillowanym kurczakiem, grzankami, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem

(Caesar Salad mit gegrilltem Hähnchenfleisch, geröstetem Brot, Coctail-Tomaten und Parmesan-Käse)

Sałatka z krewetkami

34 zł

mango, pomidorkami i dressingiem miodowo-winnym podany z czosnkową grzanką

(Garnelen-Salat mit Mango, Mini-Tomaten in Honig-Wein-Dressing mit Knoblauch-Toast)